Frederique van der Graaf (schoolopleider): ‘De achtergrond van de stagiaires is heel divers’

Groevenbeek biedt jaarlijks plaats aan ± 30 stagiaires. De achtergrond van de stagiaires is heel divers qua leeftijd, opleiding en achtergrond. Groevenbeek is een opleidingsschool. Er is een samenwerkingsverband met de Hogeschool Utrecht, maar we hebben ook studenten van andere opleidingen uit bijvoorbeeld Amsterdam, Zwolle, Ede of Arnhem. Als schoolopleider ben ik betrokken bij de organisatie en inhoud van het ‘werkplek leren’ van stagiaires en nieuwbenoemde docenten.

We willen als school een leergemeenschap zijn waarin we veel met elkaar delen en van elkaar leren. De slogan van de school is ‘Leren doen we samen’ en past goed bij de sfeer waarin we studenten en nieuwbenoemden begeleiden. Stagiaires benaderen we dan ook niet als studenten, maar als volwaardig toekomstige docenten.

In de begeleiding speelt de coach en werkplekbegeleider een belangrijke rol. Daarnaast organiseren we studiebijeen-komsten waarin stagiaires en nieuwbenoemden hun ervaringen uitwisselen. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van Iris Connect en beeldcoaching. Aan het begin van het schooljaar is er een ‘startdag’ waarin we met elkaar kennismaken en informatie verstrekken om het ‘inburgeren’ op Groevenbeek te bevorderen.

Ook werken bij Groevenbeek?

Zie jij het ook zitten om bij Groevenbeek te werken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bekijk direct onze actuele vacatures!

Vacatures