Ruben Hendriks (stagiair): ‘De begeleiding is hier goed voor elkaar’

Dit jaar loop ik als 3e-jaars biologiestudent stage op Groevenbeek. Ik werd getipt door mensen uit mijn omgeving dat Groevenbeek een superleuke school is om je stage te doen. En ze hebben gelijk.

Groevenbeek is een professionele organisatie waar alles goed is geregeld. Het is een opleidingsschool van de Hogeschool Utrecht. Daardoor is er een goede afstemming tussen de HU en Groevenbeek.

Je wordt als stagiair gezien als een volwaardig toekomstig docent. De sfeer op de school is collegiaal, open en laag-drempelig.

Je krijgt als student veel zelfstandigheid. Zo krijg je een eigen Magister-account, je kunt leerlingen en ouders mailen etc. Je krijgt het vertrouwen van de school waardoor de stage hier een goede voorbereiding is op het latere beroep.

De begeleiding is hier goed voor elkaar. De belangrijkste rol hierbij is weggelegd voor mijn vakcoach Gert. Hij laat me meekijken en doen bij de verschillende facetten van het docentschap. Zo krijg ik een mooi inkijkje in het brede takenpakket van een docent.

Met de stagiaires hebben we wekelijks een studiebijeenkomst. Met name de intervisiebijeenkomsten zijn heel leerzaam. Er wordt dan o.a. gebruik gemaakt van video-opnames die met elkaar bekeken en besproken worden.

Ook werken bij Groevenbeek?

Zie jij het ook zitten om bij Groevenbeek te werken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bekijk direct onze actuele vacatures!

Vacatures